Home

Achtergrond 156 x bekeken

Nieuwe langeafstandswandelpad open

Vandaag wordt in Apeldoorn de 'Koninklijke Weg', het nieuwe langeafstandswandelpad van 175 kilometer, geopend.

Het eerste geheel rolstoelvriendelijke wandelpad loopt van Paleis Noordeinde via Paleis Soestdijk naar Paleis het Loo in Apeldoorn en is voor iedereen toegankelijk. De route van de 'Koninklijke Weg' bestaat uit 21 etappes, die in lengte variëren van 5 tot 15 kilometer. Het traject voert langs zeventien gemeenten, waaronder Bodegraven, Woerden, Maarssen en Barneveld.

Prinses Margriet woont de opening van de Koninklijke Weg bij. Een groep van wandelaars en rolstoelers, die zondag uit Den Haag is vertrokken, komt donderdag in Apeldoorn aan. Het pad is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding, die dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.