Home

Achtergrond 155 x bekeken

Nederlandse documenten in Polen vervalst

De Poolse politie heeft een groep criminelen opgepakt die officiële documenten als rijbewijzen, paspoorten en verzekeringspapieren vervalsten.

De meeste vervalsingen waren in het Pools, Duits en Nederlands. Dat meldde een politiewoordvoerder.
De documenten werden "niet alleen voor mensenhandel gebruikt maar ook om op frauduleuze wijze kredieten en goederen te verkrijgen of om een nieuwe identiteit voor individuen te creëren om aan justitie te ontsnappen'', aldus zegsman Mariusz Skrzynski.
In de plaats Gorzow Wielkopolski in het westen van het land zijn tien arrestaties verricht en is vervalsingsapparatuur in beslag genomen. De bende werd geleid door Polen en Oekraïners. De vervalste documenten zouden zijn verstrekt aan criminelen in tal van Europese landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.