Home

Achtergrond 183 x bekeken 1 reactie

Nachtvorst vertraagt groei op Britse aardappelvelden

De aanhoudende nachtvorst leidt tot een flinke vertraging in de groei van de Britse aardappelen.

Van beschadiging van het gewas is nog weinig sprake, omdat veel telers hun gewassen hebben afgedekt.

In het zuidelijke Cornwall is de groei zeker drie weken vertraagd, meldt de British Potato Council. In andere streken is sprake van een vertraging van een tot twee weken na temperaturen van meer dan drie graden onder nul. Bovendien verloopt het poten door het koude weer en de aanhoudende regen veel trager dan normaal. Eind vorige week zat pas 25.200 hectare van de Britse aardappelen in de grond, tegen 62.300 hectare medio april vorig jaar.

Door de vertraging in de groei, blijken veel kopers hun bevoorrading nu al veilig te willen stellen. Daardoor liggen de prijzen op de Britse aardappelmarkt nu 4 tot 5 procent boven het niveau van de afgelopen weken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    aardappeltjes

    Ik heb nog een schuur vol zitten. voor 12 cent de kilo mag Engeland alles hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.