Home

Achtergrond 347 x bekeken 1 reactie

Ministers: stroperij met honden aangeven

Mensen die getuige zijn van stroperij met honden moeten aangifte doen bij de politie.

Die oproep deden de ministers Verburg (LNV) en Hirsch Balin (Justitie) in het vragenuurtje in de Tweede Kamer. PVV-Kamerlid Graus vroeg de ministers maatregelen te nemen tegen de stroperij waarbij honden achter konijnen, hazen en reeën worden gestuurd. RTL en Nova zonden daar gisteren beelden van uit.

Verburg en Hirsch Balin delen Graus’ afschuw over deze vorm van stroperij, maar zeiden weinig te kunnen doen wanneer getuigen geen afgifte doen. Wanneer dat wel gebeurd zullen politie en Openbaar Ministerie in actie komen, zeiden ze. Graus en andere Kamerleden wezen er op dat getuigen vaak geen aangifte durven te doen uitangst voor represailles van de stropers.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    klokkeluiders gevraagd,aanmelden bij verburg

Of registreer je om te kunnen reageren.