Home

Achtergrond 163 x bekeken

Ministers buigen zich over financiële problemen

De meest betrokken ministers komen vandaag rond het middaguur bijeen om zich te buigen over de actuele stand van de begroting en de wensen die verscheidene bewindslieden hebben ingediend.

Een belangrijk probleem waarmee het kabinet kampt, zijn de kosten van de kinderopvang die uit de hand lopen. Er zijn meer tegenvallers, onder meer bij de AWBZ, waar meer vraag is naar persoonsgebonden budgetten dan voorzien.

Volgens ingewijden komt ook een plan van CDA-minister Piet Hein Donner ter sprake om het aantal jonggehandicapten met een Wajonguitkering terug te dringen. Donner wil jongeren met een handicap pas op hun 27e definitief keuren voor de Wajong in plaats van op hun 18e. In die periode zouden ze kunnen studeren of parttime werken en een lagere uitkering ontvangen. Het plan valt slecht bij coalitiegenoot PvdA.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.