Home

Achtergrond 185 x bekeken

Minderheidscoalitie Waalwijk beraadt zich

Het college van burgemeester en wethouders van Waalwijk is gisteravond gevallen. De resterende minderheidscoalitie van PvdA, CDA en ChristenUnie beraadt zich de komende dagen op haar positie. Dat heeft fractievoorzitter Frans Simon van de PvdA gisteravond gezegd.

Het college viel nadat wethouder Elly Baggerman woensdag besloot op te stappen wegens gebrek aan vertrouwen van coalitiegenoot CDA. Voor haar partij GroenLinksaf was dat een reden om uit de coalitie te stappen. Medefractievoorzitter Frank den Braven sprak zelfs van een "vendetta'' die het CDA tegen Baggerman zou voeren.

Het CDA zegde haar vertrouwen in de wethouder op naar aanleiding van een recent verschenen rapport over een Liberiaanse gezin dat vorige jaar werd weggepest uit het dorp Waspik, dat onder de gemeente Waalwijk valt.

Medefractievoorzitter Frank den Braven van GroenLinksaf zei niets anders te kunnen. "Als wij dit niet doen, dan zouden we het eens zijn met het CDA en dat zijn we niet. Bovendien zou het dan later alsnog zijn gebeurd, want in Waalwijk heerst een afrekencultuur.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.