Home

Achtergrond 284 x bekeken 2 reacties

Man zwaar gewond door hakselaar

Een 54-jarige man uit Surhuisterveen is vrijdagmiddag in het Groningse Opende zwaargewond geraakt toen hij met zijn hand in een hakselmachine terechtkwam.

Dat heeft de politie gemeld. De man was bezig met het verhakselen van takken. Toen hij de kooi van het apparaat opende om de opgehoopte takken te vernietigen, werd zijn hand door de roterende messen gegrepen. Het slachtoffer werd direct naar het ziekenhuis afgevoerd.

De Arbeidsinspectie onderzoek hoe het kan dat de beveiliging van de gehuurde hakselmachine niet heeft gefunctioneerd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerenverstand

  Nu je wettelijk moet hakselen omdat branden verboden is.Dan is het prutsen om bij een droge bodem je snoei hout nog te kunnen op ruimen.Normaal was dit een klusje voor de voorlader op een namiddag.Nu zitten boeren er dagen in met een loonwerker stammetje voor stammetje te hakselen. Met andere woorden werkverschaffing maar hiermee krijg dit slachtoffer zijn hand niet weer terug.

 • no-profile-image

  freek

  Je moet er gewoon met de handen uit blijven.
  Tegenwoordeig zijn er machines die meet een aangebouwde kraan een complete stam van 40 cm de hakselaar in duwen, niks geen handwerk maar gewoon een klus voor gespecialiseerde mensen. het gehakselde hout levert in zo'n geval meer op dan het kost, er zijn nl genoeg boeren met een snipperkachel die er voor willen betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.