Home

Achtergrond 187 x bekeken

Maastricht heeft beste winkelcentrum van Europa

Het eind 2006 geopende winkelcentrum Entre Deux in Maastricht heeft de ICSC European Shopping Centre Award 2008 gewonnen.

Deze jaarlijkse prestigieuze prijs werd donderdag tijdens de jaarlijkse ICSC European Conference in de Rai in Amsterdam uitgereikt aan het beste winkelcentrum van Europa door de International Council of Shopping Centers.
De jury prees de compromisloze keuze voor kwaliteit en het duurzame ontwerp. Entre Deux, ooit een vervallen winkelcomplex, is nu een druk winkelcentrum waarbij zes historische gebouwen, inclusief de veertiende-eeuwse Dominicanerkerk, één geheel vormen met de karakteristieke binnenstad. De in de kerk gelegen boekhandel Selexys Dominicanen werd eind vorig jaar door de Britse krant The Guardian uitverkozen tot mooiste boekwinkel ter wereld.

Smaken verschillen: woensdag viel Entre Deux net buiten de prijzen toen de Nederlandse Raad van Winkelcentra De Passage in Den Haag uitriep tot het beste herontwikkelde winkelcentrum van Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.