Home

Achtergrond 735 x bekeken 1 reactie

Ledlampen verlichten koelcel bij Hartman

In het nieuwe verpakkingsstation van glastuinbouw Hartman in Sexbierum (Fr.) worden in de koelcel ledlampen gebruikt om energie te besparen.

Vandaag opent Hartman haar nieuwe verpakkingsstation officieel. In de hal staan drie grote koelcellen waarvan er in één koelcel voor de helft led-verlichting hangt. Het gaat om meer dan duizend vierkante meter koelcel. In deze koelcel hangen de leds in het middenpad van 24 meter. De ledverlichting hangt op zeven meter hoogte.

"We hebben voor de leds gekozen omdat het energie bespaart", zegt Jeroen Hartman. De leverancier van de lampen geeft aan dat de leds 26 watt vermogen kosten ten opzichte van 79 watt van tl-licht. "Bovendien geeft tl-licht ook nog twintig procent warmte af en in een koelcel is dat natuurlijk niet handig", aldus de leverancier. Een ander voordeel is volgens de leverancier dat medewerkers bij led-verlichting veel beter kunnen lezen dan bij tl-licht het geval is.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    patrick

    Hoe heet de leverancier??

Of registreer je om te kunnen reageren.