Home

Achtergrond 188 x bekeken 4 reacties

LTO-voorzitter Maat: "Alle hens aan dek"

Voor de Nederlandse land- en tuinbouw is het nu "alle hens aan dek".

Dat vindt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland. Maat reageerde vanochtend in het radioprogramma De Ochtenden op de alarmerende signalen van Wereldbank en Internationaal Monetair Fonds over de wereldvoedselsituatie.

De Nederlandse land- en tuinbouw kunnen de wereld nog veel bieden aan kennis en uitgangsmateriaal, aldus Maat. Hij wees op de al bestaande steun die LTO geeft aan boeren in landen met corrupte regimes door het helpen oprichten van boerencoöperaties.

In Nederland is een nieuwe afweging nodig voor de bestemming van grond. Maat is daarom blij met het initiatief van de Tweede Kamer voor een debat over de bestaande plannen om landbouwgrond te bestemmen voor natuur, recreatie en andere doelen. "We moeten veel efficiënter met grond om gaan", aldus Maat. Daarover wil hij graag in gesprek met onder andere natuurorganisaties.

Lees ook Bos: geen mais voor biobrandstof

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gaatze

  Helemaal mee eens!!

 • no-profile-image

  peeters

  Wat dacht je van natuur onder de grond land en tuinbouw op de grond?

 • no-profile-image

  gert

  nederland is de speeltuin voor ecologen en landsschapsarchitecten,voedsel haal je gewoon uit de supermarkt

 • no-profile-image

  wieringerrandmeerboer

  Om te beginnen gedeputeerde Hooymaaiers naar een bosrijke omgeving en daar verplegen en daarna alle randmeerplannen in de versnipperaar

Of registreer je om te kunnen reageren.