Home

Achtergrond 169 x bekeken

LTO en Vion komen met voorstellen PVV werkplan

LTO en Vion hebben tijdens de besloten vergadering van het PVV-bestuur nog geen duidelijkheid gegeven over de vraag wat men wil met het productschap.

Vice voorzitter John Klein die de vergadering leidde heeft nu alle dragende partijen de tijd gegeven tot 7 mei. Op die dag kunnen de partijen hun voorstellen voor wijziging van het huidige geldende werkplan 2010 indienen. In de openbare bestuursvergadering van 14 mei moeten eventuele voorstellen dan plenair worden behandeld, waarna de procedure voor de benoeming van een nieuwe voorzitter van start kan gaan.

LTO en COV gaven gisteren aan allebei met voorstellen te zullen komen. “We hebben daar even rustig de tijd voor nodig meldden Annechien Ten Have en COV-voorzitter Wim van Pelt.

De kans lijkt groot dat PVV en PPE weer één gezamelijke voorzitter krijgen. Klijn: "de werknemersvakbonden zijn voor één voorzitter, en die hebben 50 procent van het stemrecht."

Volgens Klijn geldt voor Ramekers een standaard wachtgeldregeling, die nog wel het dagelijks bestuur moet passeren.

Een aantal bestuurders van het PVV vindt de stap van de NVV om bij minister Donner om een onderzoek naar de gang van zaken rond het aftreden van Ramekers te vragen voorbarig en overdreven.

Of registreer je om te kunnen reageren.