Home

Achtergrond 159 x bekeken

Koninklijk Horeca Nederland juicht 'boetes' toe

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) juicht het idee toe om restaurantgasten te 'beboeten' met een bon van 10 eurocent, als zij hun bord niet leegeten.

"Alle initiatieven voor het goede doel dragen we een warm hart toe. Zeker als het op vrijwillige basis gebeurd. Een boete vind ik dan ook zwaar uitgedruk, ik zou eerder spreken van een maatschappelijke bijdrage'', zei een woordvoerder van KHN vandaag.

Het idee om klanten te 'beboeten' komt van een medeoprichter van een Rotterdamse liefdadigheidsorganisatie. Het geld komt ten goede aan een project in het Afrikaanse Sierra Leone. Van 10 eurocent kan iemand in het straatarme land een dag eten. Mensen die hun bord niet leegeten en de boete niet willen betalen, mogen de bon weigeren.

KHN zal het initiatief niet ondersteunen. "We bestaan dit jaar 125 jaar en komen zelf met een actie voor het goede doel. We halen later dit jaar geld op voor zwervers in Nederland'', aldus de zegsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.