Home

Achtergrond 325 x bekeken 2 reacties

Koningin bedankt Friezen in het Fries

"Ik sta helemaal te trillen! Ik ben nu nog meer verknocht dan ik al was.'' Voor een blonde Friese deerne kan het Huis van Oranje niet meer stuk, nu ze op deze Koninginnedag in Makkum de hand van een enkel lid van de koninklijke familie heeft mogen schudden.

Blozend en met glanzende ogen staat ze nog na te genieten als het vorstelijk gezelschap al weer verder is, vanuit de verte nog te herkennen aan de zuurstokroze pakjes van Maxima en Laurentien, de zachtroze outfits van de koningin en van Anita, het ook al roze overhemd van Willem-Alexander, het lila exemplaar van Pieter van Vollenhoven en ook nog eens de bleekroze kledij van de vrouw van commissaris van de Koningin Ed Nijpels.

Jolien de Jong (7) en Esther Hiemstra (14) scoren inmiddels de misschien wel mooiste souvenirs aan het koninklijk bezoek aan Makkum. Prinses Margriet, die haar handen vrij wil hebben, geeft de twee haar boeketje en een goudkleurige kaatsbal die ze zelf toegestopt heeft gekregen. De meiden zijn eigenlijk nog te beduust om het te vertellen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    johan

    Jah, das wol n bietsje suterig

  • no-profile-image

    goede boer

    Beetje overdreven AGD, dat de koningin de Friezen in het Fries bedankt heeft. In een dankwoord van pakweg 100 Nederlandse woorden waren er tot slot welgeteld twee woorden in het Fries. "Tige tank" . En vertaald in het Nederlands is dat "geweldig bedankt".

Of registreer je om te kunnen reageren.