Home

Achtergrond 253 x bekeken

'Kom niet in de Kas'

Over vijf jaar bestaat 'Kom in de Kas' niet meer omdat telers geen virusrisico’s meer willen nemen. Dit voorspelt Anton Hiemstra, directeur van Agriport A7.

Geen van de grootschalige glastuinbouwbedrijven op Agriport A7 doet mee aan Kom in de Kas. Belangrijke reden is dat de glasgroentetelers geen plantenvirussen op het bedrijf willen binnenhalen.

Telers op Agriport A7 laten nu al zo min mogelijk bezoekers binnen om zodoende het risico op virusinfecties in de gewassen te vermijden, vertelde Hiemstra vorige week tijdens een bezoek van ongeveer dertig journalisten en communicatiedeskundigen. Zij waren uitgenodigd door het Platform Logistiek en de Nederlandse Vereniging voor Land- en Tuinbouwjournalistiek.

Hiemstra denkt dat over een aantal jaar in heel het land geen enkele glasgroenteteler meer mee wil doen met Kom in de Kas vanwege het risico op virussen. Dat de kans op virusinfecties reëel is, bleek vorig jaar toen het grootste tomatenteeltbedrijf Royal Pride (Van der Ende-Van Kleef) op het terrein dertig hectare tomatenplanten moest ruimen.
Om belangstellenden toch de mogelijkheid te geven een goede indruk te geven van de ontwikkelingen op Agriport A7, wordt een bezoekerscentrum ontwikkeld. Daar zullen de bezoekers onder meer zien hoe de groenten bij de telers groeien. Jaarlijks komen duizenden belangstellenden naar het glastuinbouwgebied.

Bekijk hier een fotoreportage van het bezoek van een groep journalisten en communicatiedeskundigen aan onder meer Agriport A7, restaurant De Kas en supermarkt Marqt. Vrijdag 4 april staat in het Vakblad AGF een artikel van de persexcursie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.