Home

Achtergrond 146 x bekeken 1 reactie

Koenders dringt in EU aan op meer ontwikkelingshulp

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) gaat er bij andere Europese landen op aandringen dat ze zich gaan houden aan de toezeggingen over het niveau van de ontwikkelingshulp.

Hij belooft in antwoord op schriftelijke vragen van CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier dat hij zijn collega's hierop zal aanspreken. De PvdA-bewindsman heeft dat al gedaan bij een aantal van hen bij de voorjaarsvergaderingen van IMF en Wereldbank.

Naast Nederland geven binnen de Europese Unie alleen Zweden, Denemarken en Luxemburg meer dan 0,7 procent van het bruto nationaal inkomen uit aan ontwikkelingshulp. Griekenkland, Italië en Portugal "blijven het verst verwijderd van dde gemaakte afspraken,''
aldus Koenders.

Inmiddels heeft "een flink aantal lidstaten concrete plannen ontwikkeld voor een meerjarige verhoging.'' "Naast de nieuwe lidstaten Estland, Roemenië, Slovenië en Cyprus behoren het Verenigd Koninkrijk, Spanje, België en Finland tot deze groep'', aldus de PvdA-bewindsman.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    veel geld zal weer verdwijnen door corruptie,kijk maar naar de kwestie herfkens,er zijn in tientallen jaren miljarden in gestoken,zolang in dat soort landen regeringen bestaan die het druk hebben met eigen zakken vullen,zal het nauwlijks resultaat hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.