Home

Achtergrond 154 x bekeken

Klacht tegen 'dumping' Amerikaanse biodiesel

De Europese producenten van biodiesel, die zich verenigd hebben in de European Biodiesel Board (EBB), willen dat de Europese Commissie een onderzoek instelt naar oneerlijke concurrentie van hun Amerikaanse collega's.

Die krijgen subsidies die in strijd zijn met de regels van de Wereldhandelsorganisatie, aldus de EBB tegenover de Belgische nieuwssite Vilt. De organisatie wil dat Europa hogere invoerheffingen gaat heffen.

De export van Amerikaanse biodiesel naar Europa is sinds 2007 fors gestegen en heeft de Europese biodieselindustrie forse klappen gegeven, stelt de EBB.

De Amerikaanse biodieselproducenten kunnen subsidies krijgen tot ongeveer 200 euro per ton door een fractie minerale diesel toe te voegen. Dit zogeheten B99.9-mengsel kan uitgevoerd worden naar Europa waar het in aanmerking komt voor subsidies, zo luidt de aanklacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.