Home

Achtergrond 171 x bekeken

Jonge werkers minder gemotiveerd en minder productief

Werknemers jonger dan 30 jaar zijn minder betrokken, minder gemotiveerd en minder productief dan hun collega's van 30 jaar en ouder. Personeel vanaf 50 jaar heeft een grotere betrokkenheid bij het werk.

Dat blijkt uit onderzoek van Zebrazone onder 2.230 werknemers in loondienst. Het onderzoek richtte zich op vitaliteit en prestaties op de werkvloer.

Zo blijkt 93 procent van de werknemers gemotiveerd te zijn om te werken en vindt 95 procent het werk zinvol. De betrokkenheid bij de organisatie is minder groot, want 17 procent geeft aan niet of nauwelijks verbonden te zijn met de organisatie terwijl een op de vijf er niet zoveel betekenis aan geeft.

Ook zorgen werkdruk, een hoog wegtempo en overwerk voor stress. 44 Procent van de ondervraagden ervaart stress op het werk, waarvan 27 procent zelfs vaak tot heel vaak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.