Home

Achtergrond 176 x bekeken 2 reacties

Jasperse: Verder praten over APO-plannen

De reactie van DPA (koepel voor afzetorganisaties) over de plannen voor een associatie van producentenorganisaties APO stelt Thijs Jasperse niet teleur.

Dat DPA de onderdelen van commerciële samenwerking niet onderschrijft, is volgens de voorzitter van de '8-en' niet de hoofdzaak. "Het DPA onderschrijft de analyse en probleemstelling die we met de 8-en hebben opgesteld. Blijkbaar is er een consensus dat er wat moet gebeuren tussen de vertegenwoordiger van veilingen, afzetorganisaties en verenigingen."

De plannen voor de APO zijn niet openbaar. Jasperse zegt dat er in de plannen scenario's zijn opgenomen met daaraan modellen voor samenwerking. 'Voorzetten' noemt hij ze, die verder in de uitvoering besproken dienen te worden. "We praten er al lang over hoe verbeteringen mogelijk zijn. Het DPA-bestuur heeft een standpunt bepaald. Vervolgens kijken we wat op korte termijn haalbaar is. Dat is een uitvoeringsdiscussie."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    teler

    Volgens mij hebben we veel te veel afzetclubjes en daarmee gaat voor inkopers het gezegde op: Verdeel en heers. Ik denk dat één veiling waar iedereen aanvoert zo gek nog niet is. Dan heb je tegenover de inkopers een blok gevormd als telers. Is hierdoor de tuinbouw niet groot geworden. Het is het overdenken waard.

  • no-profile-image

    Piet

    De afzetorganisaties willen wél dat wij als groentetelers netjes onze aanvoer prognose geven, promotie doen en informatie geven maar als we over samenwerken praten zetten ze de hakken in het zand. Wij laten met ons sollen! We moeten ons als telers bundelen. Iedereen praat over energiekosten terwijl afzet zeker zo belangrijk is.

Of registreer je om te kunnen reageren.