Home

Achtergrond 155 x bekeken

Italiaanse tomatentelers planten eerder

De jonge aanplant in het noorden en midden van Italië is ondanks het slechte weer in de afgelopen periode, overeind gebleven.

Echter op Sicilië zijn de telers eerder gestopt en hebben versneld een tweede teelt gepoot.

Tomatentelers hebben voortijdig de eerste teelt afgebroken vanwege slechte marktprijzen. De tweede teelt, die doorloopt tot juni, zal wat betreft productie gelijk vallen met de Nederlandse. Jan Leunen, directeur van De Ruiter Seeds Italië, reageert: "De tomaten die van deze teelt afkomen zijn bestemd voor de locale markt. Nederlandse telers hoeven daar geen last van te hebben."

De start van de teelt in het noorden en midden van Italië is goed verlopen ondanks enkele hevige sneeuwbuien in de afgelopen weken. Telers planten wel steeds vaker een week tot tien dagen eerder dan voorheen. Leunen: "Net als elders in Europa zijn de winters in Italië ook zachter aan het worden. Omdat overwegend in onverwarmde kassen wordt geteeld, kan eerder worden geplant."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.