Home

Achtergrond 183 x bekeken 1 reactie

Inspectie: vrachtwagens met mest vaak overbeladen

De Inspectie Verkeer en Waterstaat voert van eind april tot en met mei extra controles uit op het mestvervoer.

Aanleiding hiervoor is dat vrachtwagens die ingezet worden bij het mestvervoer vaak overbeladen blijken te zijn.

Bij een vooronderzoek van de inspectie werden begin april 26 wagens gecontroleerd op overbelading. Daarbij werd in 21 gevallen een overtreding geconstateerd. Acht van de wagens moesten mest overpompen voordat ze verder mochten. Bij vijf wagens bleef het bij een waarschuwing.

De inspecties zullen met name plaatsvinden in Brabant en Zeeland en de regio’s Zwolle en Apeldoorn. In de afgelopen tijd hebben boeren hun land niet kunnen bemesten, waarschijnlijk als gevolg van het aanhoudende slechte weer.

Daardoor moet in een vrij korte periode van enkele weken alle mest worden uitgereden. Dit kan zich uiten in lange dagen voor chauffeurs en overbeladen mestwagens.

De risico’s van overbelading zijn voor de burger volgens een woordvoerder beperkt. De schade aan het wegdek door overbelading bedraagt jaarlijks ongeveer 20 tot 30 miljoen euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    Ze moeten er voor zorgen dat er MEER mest gereden mag worden hier op de zandgronden. Wij kunnen het goed gebruiken en is er veeeeeeel minder transport nodig.Dit kost bergen met geld en er is niemand bij bebaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.