Home

Achtergrond 150 x bekeken

Inspectie positief over lerarenopleidingen

De universitaire lerarenopleidingen zijn de laatste jaren beter geworden.

De toetsing, examinering en de interne kwaliteitszorg zijn verbeterd. Dat heeft de Inspectie voor het Onderwijs geconstateerd in de dinsdag verschenen Monitor Beleidsagenda Lerarenopleidingen. Sinds 2005 is aan de verbetering van die opleidingen gewerkt.
De opleidingen hebben afspraken gemaakt over het vakinhoudelijke eindniveau dat studenten hebben aan het einde van hun lerarenopleiding. Meer dan in het verleden wordt rekening gehouden met kennis en vaardigheden die studenten al elders (bijvoorbeeld in het bedrijfsleven) hebben verworven.

Het is de bedoeling dat het voortgezet onderwijs, ook voor de laagste klassen, meer academisch gevormde docenten zal aannemen. De universiteiten gaan daarin investeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.