Home

Achtergrond 235 x bekeken

Incidentele lasten drukken resultaat Cosun

Coöperatie Cosun heeft vorig jaar 17 procent meer omzet gedraaid dan in 2006.

Het bedrijfsresultaat daalde 10 procent als gevolg van éénmalige uitgaven, die vooral zijn veroorzaakt door de overname van CSM-Suiker.
De omzet over 2007 is uitgekomen op 1.713 miljoen euro. In 2006 bedroeg de omzet 1.469 miljoen euro.

De belangrijkste oorzaak van de omzetstijging is de overname van CSM-Suiker, die in april effectief is geworden. Ook aardappelverwerker Aviko heeft een hogere omzet gerealiseerd.

Cosun heeft over 2007 een bedrijfsresultaat geboekt van 100 miljoen euro. Dat is 10 procent lager dan het bedrijfsresultaat van 111 miljoen euro over 2006. Het bedrijfsresultaat is sterk beïnvloed door éénmalige lasten, zei directievoorzitter Kees Menkhorst vandaag bij de presentatie van de jaarcijfers in Breda. "We hebben in 2007 eerder aangekocht suikerquotum ingeleverd in Brussel. Dat hebben we daardoor moeten afschrijven."

Zonder deze incidentele lasten was het bedrijfsresultaat uitgekomen op 115 miljoen euro. Menkhorst: "In 2006 was dat 72 miljoen euro zonder incidentele lasten. We zijn tevreden over de resultaten van vorig jaar."

Of registreer je om te kunnen reageren.