Home

Achtergrond 176 x bekeken

Handelsbedrijf koopt fraudezaak af

Een Nederlands handelsbedrijf heeft verdere procedures van het Openbaar Ministerie afgekocht met 250.000 euro.

Het gaat om een onderzoek naar herkomstfraude bij de import van groente, maakt het OM bekend. Ook de gewezen directeur is bij het onderzoek betrokken. Het vermoeden was dat de goederen werden geïmporteerd uit een ander land dan bij de douane was aangegeven.

De transactie houdt in dat een bedrag van 250.000 wordt betaald ter voorkoming van verdere procedures. Een bedrag van 240.000 zal worden betaald door de onderneming. Een bedrag van 10.000 zal worden betaald door de gewezen directeur. Verder is overeengekomen dat de douanerechten door de onderneming alsnog volledig aan de Belastingdienst zullen worden betaald.

Het OM maakt verder geen details over de zaak bekend. Bij een dergelijk hoge afkoopsom wordt altijd een persbericht uitgestuurd, maar deze is beknopt om het bedrijf geen imagoschade op te laten lopen. De woordvoerder kende geen andere gelijksoortige onderzoeken naar handelsbedrijven met een vermoeden van importfraude.

Of registreer je om te kunnen reageren.