Home

Achtergrond 153 x bekeken

Handel betaalt mee aan uniforme stapelwagen

De handel geeft aan dat ze achter het plan staat van de uniforme stapelwagen en bereid is de helft van haar jaarlijkse voordeel bij te dragen.

Dat blijkt uit de nieuwsbrief van veiling FloraHolland.

De definitieve plannen voor de universele stapelwagen presenteert de veiling tijdens de ALV op 29 mei in Aalsmeer. De standaardisatie van de stapelwagens gaat 80 miljoen euro kosten. FloraHolland trekt 10 miljoen van de winst over 2007 uit voor het project. De verkoop van de Aalsmeerse wagens zal 12 miljoen opleveren. De resterende 58 miljoen zal door handel en aanvoerders betaald worden.

Het plan is een tariefsverhoging voor de FloraHolland-stapelwagens van 25 euro, en voor die van Aalsmeer 45 euro. De heffing over de stapelwagens gaat met 25 eurocent per aangevoerde wagen omhoog. Na tien jaar moet de investering zijn terugverdiend en zal de verhoging worden teruggedraaid.

De uniforme stapelwagen is gebaseerd op de FloraHolland-wagen. Daarnaast moeten er een aantal logistieke aanpassingen komen, waarvan de Aalsmeer Shuttle de grootste is. In 2011 moet alles gereed zijn voor de nieuwe wagens.

Niet iedereen zal profiteren van de uniforme stapelwagens. Vooral mensen die gebruik maken van zowel FloraHolland als Aalsmeer, zullen voordeel hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.