Home

Achtergrond 175 x bekeken

Grote kans op vertrek baas belastingdienst

De kans is groot dat Jenny Thunnissen binnenkort vertrekt als directeur-generaal van de belastingdienst.

Zij is in dienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat haar via een aanstelling voor zeven jaar heeft uitgeleend aan Financiën. Die termijn zit er bijna op.

Hoewel een korte verlenging nog mogelijk zou zijn, achten ingewijden de kans niet groot dat dat gebeurt. Onlangs was er negatieve publiciteit over de bijbaan van Thunnissen bij de raad van toezicht van een Delfts ziekenhuis dat zich niet aan de belastingregels had gehouden. De Tweede Kamer vreesde belangenverstrengeling waarop Thunnissen de nevenfunctie opgaf.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën), haar politieke baas, heeft steeds benadrukt dat hij niet aan de integriteit van Thunnissen twijfelt. Ook vanwege aanhoudende ict-problemen bij de belastingdienst is Thunnissen bij een deel van het parlement onder vuur komen te liggen. Dinsdag spreekt de Kamer daar vertrouwelijk over met De Jager.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.