Home

Achtergrond 165 x bekeken

Grootschalig kindermisbruik in Australië

In Zuid-Australië zijn de afgelopen tientallen jaren honderden pleegkinderen misbruikt.

Dat is de conclusie van een onderzoeksrapport naar seksueel misbruik van kinderen.nSommige pleegkinderen werden onder meer misbruikt op feestjes van pedofielen, aldus voormalig rechter Ted Mullighan, die drie jaar aan het onderzoek heeft gewerkt. Ook pleegouders, sociaal werkers, leraren en priesters waren bij de zaak betrokken.

"Ik was niet voorbereid op de horror van seksuele wreedheden en uitbuiting van kleine kinderen en kwetsbare jongeren in de staatszorg door mensen in vertrouwensposities'', aldus Mullighan. Volgens de politie zijn 434 verdachten bij de zaak betrokken. Tot dusver zijn twee arrestaties verricht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.