Home

Achtergrond 167 x bekeken

GfK verwacht lagere omzetgroei supermarkten

Marktonderzoeksbureau GfK verwacht dat de omzetgroei van de Nederlandse supermarkten in het tweede kwartaal van dit jaar lager uitvalt dan in de eerste drie maanden.

Dat heeft GfK vandaag bekendgemaakt.

Directeur Joop Holla van GfK liet tegenover persbureau Reuters weten in het tweede kwartaal een omzetgroei van 7,5 tot 8 procent te verwachten ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet in het eerste kwartaal steeg op jaarbasis met 9,2 procent tot 7,35 miljard euro.

Pasen was een van de stuwende factoren in deze periode. In de week voor het Paasweekeinde gaven consumenten 710 miljoen euro uit in de supermarkten. De omzet in maart steeg op jaarbasis met 10,5 procent.

Ondanks het lagere groeitempo in het tweede kwartaal verwacht Holla dat de omzet in de komende kwartalen van dit jaar hoger uitvalt dan in de vergelijkbare periodes van het vorige jaar. Dat is voornamelijk het gevolg van inflatie. Door een flinke stijging van de grondstofprijzen is voedsel recent duurder geworden.

GfK gaf ook een prognose voor geheel 2008. Dit jaar stijgt de omzet naar verwachting met circa 7 procent tot ruim 30 miljard euro van 28,3 miljard euro vorig jaar. In januari ging GfK nog uit van een omzetgroei van 4,2 procent in 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.