Home

Achtergrond 172 x bekeken 2 reacties

Friesland Vlees houdt 'poortcontrole' bij ministerie

Slachterij Friesland Vlees in Leeuwarden probeert maandag de werkzaamheden op het ministerie van Landbouw spaak te laten lopen.

Minister Gerda Verburg liet sinds maandag 7 april controles uitvoeren aan de poort bij Friesland Vlees na berichten over misstanden met slachtvee. Door de publiciteit rond de controle kwam de slachterij stil te liggen.

Eigenaar Aaldert Wildeboer van Friesland Vlees wil nu op zijn beurt een 'poortcontrole' bij het ministerie in Den Haag uitvoeren in de hoop dat de productie ook daar stokt. "We hebben hier op het bedrijf tachtig telefoons, vijftig computers, vijftien faxen en meer dan honderd medewerkers'', aldus Wildeboer donderdag. Hij zet zijn personeel maandag vanaf zes uur 's ochtends in om het ministerie te bellen, mailen en faxen in de verwachting dat ze zo het departement onbereikbaar maken.

Wildeboer eist een gesprek met minister Gerda Verburg. De minister kondigde eerder aan permanente poortcontrole bij het slachthuis in Leeuwarden uit te laten voeren. Wildeboer vindt dat Verburg naar zijn bedrijf moet komen om zelf te kijken hoe hij werkt. De minister doet dat niet, aldus een zegsman van haar. Het departement heeft Wildeboer wel uitgenodigd om op het ministerie een gesprek te hebben met de directeur-generaal, maar dat wil Wildeboer niet.

De permanente controle van het ministerie bij Friesland Vlees is inmiddels stopgezet. De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft geen misstanden gevonden.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    de minister wil wel luisteren naar een lulverhaal van een ex-aider,maar past geen hoor en wederhoor toe.Ze laat zich eenzijdig informeren

  • no-profile-image

    remco

    wildeboer,de ambtenaren op het ministerie zijn erpas om 9 uur,ze staan niet zo vroeg op als jullie

Of registreer je om te kunnen reageren.