Home

Achtergrond 371 x bekeken

Friese jongeren storen Gronings vliegveld

Een groepje van zeven jongeren uit Drachten heeft door het maken van eigen radio onbewust het radioverkeer van Groningen Airport Eelde verstoord.

Het Agentschap Telecom heeft de apparatuur van de jongeren in beslag genomen en de de 18-jarige 'hoofdverdachte' een proces-verbaal gegeven. Dat meldde het Agentschap Telecom vandaag.

De jongeren tussen de 14 en 18 jaar maakten vanuit een flat in het Friese Drachten radiouitzendingen met muziek. "Ze hadden een bereik van Leeuwarden tot Slochteren, ze hebben niet beseft hoeveel vermogen ze hadden'', aldus een zegsman van het Agentschap.

Volgens de woordvoerder had het vliegveld geen last van de radio-uitzending, maar hoorden vliegtuigen in de lucht op hun radio muziek van de jongeren. Door de noodfrequentie te gebruiken konden de vliegtuigen wel gewoon landen en opstijgen. Het Agentschap Telecom is verantwoordelijk voor de uitvoering en handhaving van het beleid voor draadloze telecommunicatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.