Home

Achtergrond 158 x bekeken

Franse boeren vragen stop op biogewassen

De militante Franse boerenorganisatie Confédération Paysanne eist dat de teelt van gewassen voor autobrandstoffen in de EU wordt stilgelegd.

De federatie wil ook dat de EU de invoer van bio-ethanol uit Brazilie verbiedt. ''Veel bevolkingen hebben geen toegang meer tot voeding door de sterke stijging van de landbouwprijzen. Daarom eisen we dat de productie van agrobrandstof in de EU wordt gestopt.''

De Franse boerenorganisatie wil alleen een uitzondering maken voor vegetarische olie die gebruikt wordt in tractoren en andere landbouwmachines en voor schoolvervoer.

''De wereld heeft geen tekort aan voeding want er zijn voldoende voorraden om de tijd tussen twee oogsten te overbruggen.'' De Confédération Paysanne, vooral bekend van de vroegere voorzitter José Bové wil ook dat er een eind komt aan de handel in agrarische grondstoffen op termijnmarkten omdat die de prijzen nog sterker opdrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.