Home

Achtergrond 203 x bekeken

Fors meer schade aan fruit door zangvogels

De door zangvogels aangerichte financiële schade bij fruittelers is vorig jaar "explosief'' gestegen. Het Faunafonds gaf bijna 1 miljoen euro uit aan tegemoetkomingen.

Dat staat in het jaarverslag dat het fonds vandaag heeft uitgebracht. "Een groot deel van de schade wordt veroorzaakt in het perenras Conférence, waarvan bekend is dat het areaal de laatste jaren fors is uitgebreid'', aldus de opstellers van het jaarverslag. Het Faunafonds wil meer werk maken van onderzoek naar het voorkomen en beperken van schade van zangvogels in fruitgewassen.

In totaal keerde het fonds voor ruim 6 miljoen euro aan vergoedingen uit wegens schade door beschermde diersoorten. Het Faunafonds noemt het opvallend dat de schade door edelherten op de Veluwe plaatselijk sterk is gestegen, vanwege een grote toename van de populatie van deze dieren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.