Home

Achtergrond 156 x bekeken

Eurozone boekt handelsoverschot in februari

De vijftien eurolanden hadden in februari een overschot van 800 miljoen euro op hun buitenlandse handel, vergeleken met een handelstekort van 1,6 miljard euro een jaar eerder.

Dat maakte het Europees bureau voor de statistiek Eurostat donderdag bekend op basis van een eerste schatting.

In januari werd voor het eurogebied nog een handelstekort opgetekend van 11 miljard euro. Hier werd in een eerste schatting nog een bedrag van 10,7 miljard euro gemeld. De export van de landen in de eurozone steeg in februari ten opzichte van de voorgaande maand met 2 procent, terwijl de import met 0,4 procent afnam.

Voor de gehele Europese Unie werd in februari een tekort op de buitenlandse handel geboekt van 15,3 miljard euro, in vergelijking met een tekort van 17,5 miljard euro een jaar eerder. Het handelstekort van de 27 EU-landen in januari bedroeg 31,2 miljard euro. Dit bedrag is herzien van een eerder gemelde raming van 30,7 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.