Home

Achtergrond 262 x bekeken 3 reacties

Europese melkaanvoer stijgt fors

Europese melkveehouders hebben de afgelopen maanden veel meer melk geproduceerd dan begin vorig jaar.

De forse stijging van de melkaanvoer is een gevolg van de hoge melkprijzen, die de zuivelfabrieken uitbetalen. Zij kunnen de melkproducten door een tekort aan melk tegen hoge prijzen verkopen. Dat meldt het Duitse marktonderzoeksbureau ZMP.

De melkveehouders in Europa leverden in januari van dit jaar 7 procent ofwel 200.000 ton meer melk dan in dezelfde maand vorig jaar. Franse melkveehouders realiseerden de grootste stijging van de melkaanvoer in de eerste maand van dit jaar, ondanks de daling van de melkprijzen in Frankrijk. Zij namen 140.000 ton ofwel 70 procent van de grotere melkaanvoer in Europa voor hun rekening. Franse melkveehouders melken hun quotum voor 2007/2008 niet vol.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  er zit wat tegenstrijdigs in dit bericht

 • no-profile-image

  freek

  ja zeker he gert voor al dat duitsland
  en bezorgde boer maak je niet druk de groei in wereld vraag voor zuivel is nog steeds hoger dan de stijging in aanbod we kunnen de groei in china geen eens aan daar groeit de vraag met zon 10% per jaar , Amerika heeft altijd een snele reactie maar door de hoge graan prijs waar men daar op pruduceert blijft dat ondanks de hoge melkprijs uit. En met meer en meer grond naar de biobrandstof productie en meer landen er naar streven om hum bos gebied te vergroten voor kyoto. Plus dat de economie wereld wijd op rand van ressesie hangt. op dit moment is er geen betere investering dan melk brood boter en kaas op de voorwaarde dat deze investeringen niet met geleend geld worden gedaan. Voedsel word duurder dat weet iedereen en geld lenen ook en moeilijker, inflatie omhoog huizen omlaag ,grond omhoog en dan maar niet beginnen over de olie prijs en de lonen omhoog om dat allemaal maar bij te houden . voor de mensen die er bekent mee zijn 2013 is het jaar volgends de inca`s dat het als een pudding in elkaar zakt maar als goed nieuws een nieuw begin er achteraan

 • no-profile-image

  bezorgde

  nou, nou, als we ze door blijven gaan is het weer zo gedaan met de pret.

Of registreer je om te kunnen reageren.