Home

Achtergrond 160 x bekeken

Eurlings geeft startschot sneller sporenonderzoek

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft vandaag het startschot gegeven voor een proef waardoor de politie sneller sporenonderzoek na een verkeersongeval kan uitvoeren waardoor minder files ontstaan.

De speciale ongevallendienstauto's van de politie in Noord-Holland zijn hiervoor uitgerust met een fotocamera, waarmee sneller opnames kunnen worden gemaakt.

In de nieuwe manier van onderzoek brengt de politie aan het begin van het spoor een referentiepunt aan. Vervolgens worden al rijdend foto's gemaakt van de sporen op het wegdek. Op het bureau koppelt de politie met behulp van een softwareprogramma de foto's aan elkaar.

De politie moest voorheen lopend aparte foto's maken. Voor elke foto moest daarbij een nieuw referentiepunt worden neergelegd. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat kan de politie met het nieuwe systeem gemiddeld een half uur eerder klaar zijn. Door deze werkwijze moet de doorstroming van het verkeer verbeteren, aangezien tijdens het sporenonderzoek de weg wordt afgezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.