Home

Achtergrond 155 x bekeken

Enorme hoeveelheid gevaarlijk speelgoed in 2007

In de Europese Unie is in 2007 veel meer gevaarlijk speelgoed ontdekt dan in het jaar ervoor.

De stijging bedraagt 85 procent, meldde de woordvoerster van EU-commissaris Meglena Kuneva (Consumentenbescherming) vandaag.

De toezichtsautoriteiten hebben vorig jaar 409 verschillende soorten speelgoed in beslag moeten nemen. Het meeste speelgoed was afkomstig uit China. Meestal ging het om speelgoed dat verkeerde of te veel chemicaliën bevatte.

Ongeveer driekwart van al het speelgoed dat in de EU wordt verkocht is van Chinese makelij. In Brussel maakt men zich al langer zorgen om Chinees speelgoed. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, kondigde afgelopen september aan dat ze tests op speelgoed wil verplichten.

Elk jaar wordt het aantal gevaarlijke producten dat Europa binnenkomt bijgehouden in het zogenoemde RAPEX systeem. Het rapport over 2007, dat donderdag wordt gepresenteerd, toont dat speelgoed het meest voorkomende gevaar blijft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.