Home

Achtergrond 362 x bekeken

Engels paprikabedrijf getroffen door bronsvlekkenvirus

De paprikateelt op een Engels bedrijf in de Lee Valley (bij Londen) is getroffen door het tomatenbronsvlekkenvirus.

Eerst werd de oorzaak gezocht bij de plantenkweker, maar andere door dit bedrijf beleverde bedrijven bleven vrij van de ziekte. Nu lijkt de oorzaak te moeten worden gezocht in een jaarlijks sterker wordende aantasting door cicaden (leaf hopper) waartegen chemisch werd ingegrepen. Dat decimeerde echter ook de biologische bestrijder Orius, waardoor een tripsaantasting uit de hand liep.

Tomatenbronsvlekkenvirus wordt overgebracht door volwassen tripsen. Ondertussen wordt geprobeerd de trips er onder te krijgen met de inzet van 7,5 Oriussen per vierkante meter. De aantasting leidt tot veel uitval, mogelijk mede door een ook aanwezige besmetting van aardappel-y virus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.