Home

Achtergrond 171 x bekeken

Eerste energienota’s roepen veel vragen op

De meeste tuinders hebben de afgelopen weken de energienota’s voor de maand januari 2008 ontvangen, met nieuwe contractparameters.

Hoewel de prijzen in vrijwel alle gevallen goed verwerkt waren, roepen de nota’s wel veel vragen op.

Dat meldt VEK Adviesgroep, die sinds januari van dit jaar voor een aantal van haar relaties de juistheid van de in rekening gebrachte facturen controleert. Bijna 25 procent van de gecontroleerde nota’s moesten nader onderzocht worden.

Er waren onder meer nota’s bij met verschillen in meterstanden tussen leverancier en netbeheerder. Een ander voorbeeld is het dubbel in rekening brengen van de eerste schijven van de energiebelasting. Ook was er een nota bij waar op een elektra- terugleveraansluiting nog transportkosten en contractvermogen in rekening werden gebracht vanuit de tijd dat de betreffende aansluiting nog bouwaansluiting was.

Met deze eerste nota’s van het jaar gingen de nieuwe contractparameters van start, de vernieuwde berekening van de aansluitcapaciteit en de staffels van bijvoorbeeld de energiebelasting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.