Home

Achtergrond 160 x bekeken

EU-wijk begint operatie facelift

De Europese Commissie wil haar grauwe kantoorwijk in Brussel omtoveren tot een fraai groen eco-district van internationale allure.

De wijk moet een sterk symbool worden voor de EU, aldus de Europese Commissie en de stad Brussel. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, heeft nu vele kantoorgebouwen in Brussel. De meeste zijn echter totaal onherkenbaar als het kloppend hart van een groot machtsblok in de wereld. Dit in tegenstelling tot opvalllende symbolen als het Amerikaanse Witte Huis of het Russische bestuurscentrum Kremlin.

De Europese Commissie wil haar 20.000 ambtenaren vanuit de hele stad daarom meer concentreren rond het hoofdgebouw, het kruisvormige Berlaymont-kantoor aan de Wetstraat.

De instelling huurt nu in de Europese wijk 170.000 vierkante meter kantoor, maar wil dat opvoeren naar 400.000 meter.
”We denken aan een mooie wijk met veel bomen, gezellige ruimten en voorrang voor voetgangers en fietsers”, aldus de Europese Commissie. De instelling houdt tot eind mei een ontwerpwedstrijd samen met de stad Brussel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.