Home

Achtergrond 984 x bekeken

Climax zelfstandig verder

De producent Climax in Veendam gaat zelfstandig verder.

De directeuren Kristiaan Tooren en Klaas Jan de Vries hebben Climax overgenomen van de Agrimac Holding in Steenwijk.

De overname gaat met terugwerkende kracht in op 1 maart dit jaar. Climax is tien jaar onderdeel geweest van de Agrimac Holding. Climax produceert (aardappel)inschuurlijnen en transportsystemen.

Climax wil door de management-buyout op eigen benen staan, zegt Tooren. "Als je deel uitmaakt van een groter geheel ben je toch minder flexibel. De nieuwe structuur geeft Climax de mogelijkheid om de wereldwijde afzet verder te laten groeien."

Climax wil zich meer richten op machines voor de industrie, zegt Tooren. "Het produceren van inschuurlijnen en transportsystemen voor boeren blijft onze voornaamste activiteit. We produceren al machines voor het verladen van graan en cacao in havens. We willen ons in de toekomst meer gaan richten op machines voor de industrie die aan de landbouw is gerelateerd. Dan kun je denken aan de verwerkende industrie voor wortelen, aardappelen en uien. Wij kunnen machines maken die helemaal zijn toegesneden op wat een bedrijf wil."

Climax heeft een productielocatie in Veendam. Daar werken zo’n 35 mensen. De beide directeuren hebben het gehele bedrijf overgenomen, inclusief personeel. Het bedrijf is opgericht in 1945, zegt Tooren. "We verkopen nu machnies in heel Europa en ook in Rusland. Door de sterke groei zullen nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan."

Of registreer je om te kunnen reageren.