Home

Achtergrond 250 x bekeken

Citigroup voor rechter in Parmalat-zaak

De Amerikaanse bank Citigroup moet zich voor de rechter verantwoorden voor zijn rol in de ondergang van het Italiaanse zuivelconcern Parmalat.

Dat heeft een rechtbank in de Amerikaanse staat New Jersey dinsdag bepaald.

Parmalat had een reeks aanklachten ingediend tegen Citigroup waarvan de rechter er een aantal niet-ontvankelijk verklaarde. Het Italiaanse bedrijf stelt onder meer dat de Amerikaanse bank medeplichtig is aan fraude en verduistering door de voormalige top van Parmalat. Het mag die aanklacht doorzetten.

Parmalat, dat in 2003 bankroet ging en daarna in afgeslankte vorm een doorstart maakte, eist van Citigroup 10 miljard dollar schadevergoeding. De bank kreeg van de rechter permissie om tijdens het proces tegenclaims in te dienen. Citigroup houdt vol zelf ook slachtoffer te zijn geweest van de fraude bij Parmalat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.