Home

Achtergrond 228 x bekeken 1 reactie

CNV Zuivel blijft alert op fusie Friesland Foods-Campina

De vakbond CNV Zuivel let er bij de fusie tussen Friesland Foods en Campina nadrukkelijk op dat medewerkers niet onevenredig worden gedupeerd.

Dat zegt bestuurder Leo Bons van CNV Zuivel in reactie op de berichten dat bij de fusie tussen Campina en Friesland Foods circa 500 banen op het spel staan.

"Natuurlijk houden we als vakbond de vinger aan de pols bij deze fusie. Want het aantal van 500 overtollige banen is niet gering. Het is ook meer dan we aanvankelijk konden verwachten", schetst Bons. "Maar als bond staan we positief tegenover deze fusie. De nieuwe onderneming blijft een speler van formaat op Europees en wereldniveau. Dat biedt ook gezonde uitzichten op een houdbare toekomst, om in zuiveltermen te blijven."

Bons vertrouwt erop in goede harmonie met de onderneming spelregels op te kunnen stellen. Volgens hem kan het gunstig zijn dat de zuivelonderneming de fusie in twee jaar wil doorvoeren. "Dat biedt kans op natuurlijk verloop waardoor er ruimte ontstaat voor mensen die nu nog op de lijst van vertrekkers staan. Niettemin is er op deze schaal altijd een groep mensen die met lege handen achterblijft. Voor die mensen moet een goed sociaal plan worden opgesteld. Campina/Friesland Foods zegt daaraan te willen mee werken. Wij zullen het concern aan die afspraak houden."

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leon

    CNV heeft helemaal gelijk. Maar FNV Bondegenoten zal het echte werk moeten doen...

Of registreer je om te kunnen reageren.