Home

Achtergrond 140 x bekeken

Busongeluk Spanje eist negen levens

Een ongeluk met een touringcar op een snelweg bij het Zuid-Spaanse Malaga heeft gisteren negen mensenlevens geëist.

Het gaat om Finse toeristen, onder wie een zevenjarig kind, meldden de Spaanse hulpdiensten vandaag. Veertig inzittenden raakten gewond, van wie vijftien ernstig. Het ongeluk gebeurde vlakbij de plaats Benaládena toen de bus op weg was van de kust naar de internationale luchthaven van Malaga. De toeristen waren onderweg naar huis.

De bus kwam in botsing met een auto, waarvan de bestuurder gedronken had. Volgens de politie had de automobilist een promillage van 0,5 in zijn bloed, twee keer de toegestane hoeveelheid. De man probeerde met zijn terreinwagen de bus in te halen. Hij kwam in botsing met de vangrail in het midden van de weg en raakte vervolgens de bus, die over de kop sloeg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.