Home

Achtergrond 169 x bekeken

Burger vindt websites overheid te ingewikkeld

Veel burgers vinden de websites van de overheid te ingewikkeld.

Slechts 62 procent slaagt erin de informatie die men zoekt te vinden en maar een kwart van de burgers lukt het na te gaan of het zin heeft in beroep te gaan tegen een beschikking van de overheid. Dit blijkt vandaag uit onderzoek van de Universiteit Twente (UT).

De universiteit heeft samen met de overheid onderzoek gedaan naar de gebruiksvriendelijkheid van de websites van de overheid. De resultaten worden woensdag officieel gepresenteerd.

Tijdens het onderzoek werden 109 proefpersonen in een speciale ruimte onderworpen aan een prestatietest. De onderzoekers vinden het opmerkelijk dat de jongeren die vertrouwd zijn met internet niet beter scoren dan ouderen. Tussen mannen en vrouwen werd evenmin verschil aangetroffen. Uit het onderzoek blijkt verder dat Google een belangrijker hulpmiddel is bij het vinden van informatie dan de websites van de overheden. De samenstellers van het rapport adviseren de overheden met name de zoekfuncties te verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.