Home

Achtergrond 165 x bekeken

'Buffett en Mars willen Wrigley overnemen'

De Amerikaanse kauwgomproducent Wrigley staat op het punt te worden overgenomen door superbelegger Warren Buffett en snoepfabrikant Mars voor meer dan 22 miljard dollar (14 miljard euro).

Dat meldde The Wall Street Journal vandaag. De transactie zou vandaag al kunnen worden aangekondigd, aldus de Amerikaanse zakenkrant. Mogelijk verzorgt Buffett via zijn beleggingsvehikel Berskhire Hathaway de financiering van de overname in ruil voor een belang in Wrigley. Mars en Buffett zouden bereid zijn een forse premie te betalen voor Wrigley. Het bedrijf is op de beurs ongeveer 17 miljard dollar waard.

Een combinatie van Mars, fabrikant van Mars, Snickers en M&M's, met Wrigley zou leiden tot een van de grootste zoetwarenproducenten ter wereld. Het 117 jaar oude Wrigley is 's werelds grootste kauwgumproducent en ook bekend van onder andere Freedent en Hubba Bubba. Er werken ongeveer 15.000 mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.