Home

Achtergrond 266 x bekeken

'Btw omhoog, dan ook de lonen'

Als de btw op 1 januari omhoog gaat, dan moeten er ook hogere lonen komen. Dat zegt Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten, zaterdag in een interview met het AD.

Van der Kolk wil niet dat de btw stijgt van 19 naar 20 procent. ,,Wie een laag inkomen heeft, merkt dat meteen in de portemonnee'', aldus de voorzitter. Hij stelt dat de koopkracht dit jaar voor bijna alle huishoudens is afgenomen. Als de btw-verhoging doorgaat, dan ,,zullen wij hogere lonen gaan eisen''.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius liet woensdag voor het voorjaarsoverleg al weten dat zowel de vakbeweging als de werkgevers willen dat het kabinet de voorgenomen verhoging opschort omdat die slecht is voor de koopkracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.