Home

Achtergrond 152 x bekeken

Brazilië wil licentie buitenlanders in Amazone

Brazilië wil strenger gaan toezien op buitenlanders die het Amazonegebied bezoeken. Het Braziliaanse congres krijgt nog voor de zomer een wetsvoorstel toegestuurd over het verplichten van zo'n vergunning.

Braziliaanse media meldden dit weekeinde dat de secretaris voor Justitie Romeo Tuma het wetsvoorstel heeft voorbereid. Tuma wil een betere controle op buitenlandse bezoekers van het Amazonegebied, omdat hun komst niet altijd goed uitpakt. Brazilië maakt zich in toenemende mate zorgen over buitenlandse niet-gouvernementele organisaties (ngo's) die in de tropisch regenwouden actief zijn met hulpprogramma's voor de indiaanse bevolking. Volgens Tuma zijn er verscheidene ngo's die de indianen willen dwingen hun levenswijze te veranderen of er op uit zijn land of andere rijkdommen van het regenwoud voor zichzelf op te eisen.

Als het aan Tuma ligt, komen er boetes tot 38.000 euro voor mensen of organisaties die zonder een vergunning het Amazonegebied binnentrekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.