Home

Achtergrond 156 x bekeken

Brandweer test brandslangen Euroborg

De brandslangen die zondag dienst weigerden tijdens de brand in voetbalstadion de Euroborg in Groningen worden vanmiddag uitvoerig getest.

Dat heeft de directie van FC Groningen laten weten nadat de leverancier de brandslangen 's ochtens had onderzocht.
De brandslangen die zondag tijdens de wc-rollenbrand niet werkten, konden niet worden gebruikt wegens een softwareprobleem. Hierdoor stond er geen druk op de slangen. Stewards moesten daarom het vuur in eerste instantie met emmers water te lijf gaan.
Volgens de directie is hierdoor onterecht het beeld ontstaan dat de emmers water als blusmateriaal dienden. "Dat is niet zo. Daarvoor waren de brandslangen beschikbaar. Toen die dienst weigerden, zijn de emmers water uiteraard aangegrepen om acuut op de ontstane situatie te reageren'', aldus de directie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.