Home

Achtergrond 236 x bekeken

Brameco Zon keert prijscorrectie uit van 4 euro per ton

Cooperatie Brameco Zon keert een prijscorrectie van 4 euro per ton mengvoer (ex BTW) uit aan de agrarische afnemers over het jaar 2007.

Dat heeft de cooperatie bekend gemaakt. Brameco Zon heeft in 2007 haar deelneming in Cebeco Handelsraad van de hand gedaan en heeft daar een mooie boekwinst op geboekt. Directeur Pouwel Brouwer wil de hoogte van het bedrag niet noemen, maar spreekt wel van een aardige meevaller, juist omdat de deelneming in Cebeco enkele jaren geleden nauwelijks nog waarde had. Door de meevaller die al vrij vroeg in het jaar bekend werd wist Brameco Zon de prijzen van het voer ondanks de gestegen grondstofprijzen redelijk in toom te houden.

Brameco Zon sloot 2007 af met een recordproductie van 187.400 ton voer. Dat is 12,7 procent meer dan een jaar eerder. Vooral in de pluimvee en varkensvoersector wist de cooperatie productiewinst te boeken.

Brameco Zon heeft twee productielocaties, één in Eindhoven, waar de varkens en pluimveevoeders worden gemaakt en een in Udenhout voor het rundveevoer.

De cooperatie maakt op 22 mei de definitieve financiële cijfers over 2007 bekend tijdens een ledenvergadering.

Of registreer je om te kunnen reageren.