Home

Achtergrond 241 x bekeken

Bos op zonne-energie in Bussloo

Een bos van 6 hectare dat op zonne-energie werkt.

Dat is het revolutionaire plan van Recreatiegemeenschap Veluwe voor het recreatiegebied Bussloo bij Twello, zo liet de organisatie vandaag weten.

Het bos bestaat uit betonnen 'bomen' met vertakkingen waarop de transparante zonnepanelen van 125 vierkante meter worden bevestigd. Deze panelen kunnen 1400 tot 2000 huishoudens voorzien van stroom.

Het energievriendelijke bos wordt geplaatst tussen bestaande bomen in Bussloo. In het bos zijn volgens Recreatiegemeenschap Veluwe diverse mogelijkheden voor recreatie.

Het bos bestaat uit een netwerk van palen met sprieten van beton. Deze 'bomen' worden maximaal maximaal vijftien meter hoog. De zonnepanelen zijn lichtdoorlatend waardoor er volgens directeur Eric Droogh van de Recreatiegemeenschap Veluwe een aangenaam verblijfsklimaat ontstaat.

In het 'bos' kunnen diverse evenementen plaatsvinden. Verder worden er op hoogte looppaden en uitkijktorens gerealiseerd, zodat men tussen de panelen kan doorwandelen.

Het plan kost 60 á 80 miljoen euro. De RGV hoopt op subsidie van het Rijk en de provincie. De gemeenteraad van de gemeente Voorst spreekt zich binnenkort over het plan uit. De Recreatiegemeenschap Veluwe, die 14 recreatiegebieden in de Veluwe beheert, wil eind 2009, begin 2010 beginnen met de bouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.