Home

Achtergrond 156 x bekeken

Bloemencorso Bollenstreek gaat op vakantie

Zeventien praalwagens, dertig luxe wagens, honderden vrijwilligers, een miljoen toeschouwers en ontelbaar veel bloemen. Het bloemencorso van de Bollenstreek beleeft zaterdag zijn 61e editie.

Het thema dit jaar is vakantie. Zo staat de wagen van de gemeente Teylingen helemaal in het teken van watervakantie. De praalauto van de Keukenhof is gericht op bestemmingen in het Verre Oosten en de ANWB heeft een wagen met als thema fietsvakantie.

De opgedofte wagens rijden een route van veertig kilometer. Deze begint om half tien in Noordwijk, voert langs steden als Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom en Heemstede en eindigt 's avonds in Haarlem. Daar zijn de praalwagens nog tot zondagavond te bezichtigen.

De organisatie rekent, mede door de goede weersverwachtingen, op een miljoen toeschouwers, onder wie veel buitenlandse toeristen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.